Bloog Wirtualna Polska
Jest 1 273 196 bloogów | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Pasztet mięsny

sobota, 07 stycznia 2012 0:45
Skocz do komentarzy

Pasztet domowy, wykonany samodzielnie ma wiele zalet.Podstawową z nich jest to, że używa się do niego dobrych i świeżych składników oraz naturalnych przypraw.Jest o wiele smaczniejszy i czuć w nim mięso(nie tak jak w pasztecie z puszki).

 

 

Składniki:

 

-1/2kg mięsa wołowego bez kości (użyłam wieprzowe a następnym razem spróbuje drobiowe bo              wołowe też już próbowałam)

-30dkg boczku surowego

-20dkg wątróbki wieprzowej (ja tym razem użyłam drobiowej)

-1 cebula

-1 jajko surowe

-1 bułka

-sól,pieprz,przyprawa myśliwska (ja zamiast tej przyprawy dodałam liść laurowy i zieleangielskie,można     dodać co kto lubi.)

 

Sposób przygotowania:

 

Mięso, boczek i wątróbkę pokroić w kostkę i udusić w gąsiarce z cebulą.Ostudzić i przekręcić w maszynce dwa razy (można trzy wtedy konsystencja pasztetu będzie delikatniejsza, ja wziełam dwa razy).Do          skręconego mięsa dodać jajko i przyprawy do smaku oraz namoczoną bułkę.Całość dokładnie wyrobić i przełożyć do wąskiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Upiec, wystudzić i zjeść ze smakiem w miłym towarzystwie.

 

Podziel się
oceń
0
0

Więcej na ten temat


Komentarze do wpisu

Skocz do dodawania komentarzy

Zapamiętaj Nick

Zapamiętaj Blog

Wstaw emotikona

Akceptuję regulamin i zobowiązuję się do przestrzegania jego postanowień.

czwartek, 23 listopada 2017

Licznik odwiedzin:  55 585  

Wyszukaj

Wpisz szukaną frazę i kliknij Szukaj:

Statystyki

Odwiedziny: 55585

Lubię to

Więcej w serwisach WP

Pytamy.pl

RTV-AGD